DIY tips: modieus én betaalbaar

Mooie, modieuze kledij kost heel wat geld. In mijn vorige post over mijn favoriete shopping hotspots in Milaan, kon je dat wel lezen. Ik geef van mezelf toe dat ik toch wel een echte ‘shopping addict’ ben. Een groot deel van mijn budget gaat naar nieuwe kledij en ik word dan ook zó blij als ik weer een tof kledingstuk gescoord heb. Maar, om Fearless te zijn in je kledingstijl, hoef je niet per sé de duurste kledingstukken uit te kiezen. Maak je kledij gewoon zelf, of DIY (Do It Yourself) zoals weleens gezegd wordt. Zo ben je Fearless op je eigen manier! Enkele voorbeelden en tips:

Breien is weer hip

Toen ik jonger was, vond ik het al leuk om iets kleins te breien of te naaien. Mijn mama en mijn oma leerden het mij en het was voor mij een manier om creatief bezig te zijn. Daarom dacht ik er onlangs terug aan om weer iets te breien. Meteen speciale truien breien zou natuurlijk wel wat moeilijk worden aangezien het een hele tijd geleden was toen ik voor het laatst breide. Daarom koos ik ervoor om een sjaal te breien. De breiwol haalde ik bij de action, een koopje. Ook kocht ik enkele nieuwe, dikkere breinaalden (ook in de action!)  zodat mijn sjaal sneller af zou zijn. Simpel, toch? Wil je ook beginnen breien? Veritas leert de absolute beginner breien. Iedereen kan het leren! 

Voordelen?

 • Goedkoop
 • Creatief bezig zijn 
 • Je kiest helemaal zelf wat je wil

Hieronder zie je de sjaal die ik aan het breien ben.

DIY | Fearless Fashion

Pimp it

Er zijn natuurlijk nog veel andere dingen die je kan doen om op een goedkope manier, nieuwe kledij te hebben. In dit geval: om je kledij te pimpen. Enkele zaken die ik graag eens zou uitproberen:

Broek, rok?!

Veel jeansbroeken liggen die je niet meer draagt? Gooi ze niet weg, je kan er nog veel mee. Zo heb ik al enkele keren de onderkant van mijn jeansbroek gepimpt door erin te knippen, zodat je een gerafelde onderkant krijgt. Een klassieker. Een ander idee dat ik al eerder eens wou uitproberen, is je oude jeansbroek omtoveren tot een jeansROK. Klinkt raar, maar dit is wat je nodig hebt:

 • Jeansbroek die goed rond je middel past
 • Stofschaar
 • Spelden
 • Garen
 • Naaimachine

Dit stappenplan helpt je op weg.

Twopiece

Een veel te lange hoodie besteld? In plaats van hem terug te sturen, zou je er ook een ‘two-piece’ van kunnen maken. Zo krijg je een croptop- hoodie gecombineerd met een mini rokje. Let wel: voor deze DIY-trick moet je hoodie natuurlijk redelijk lang zijn. Hoe je precies een two-piece in elkaar knutselt?  

 1. Trek het touwtje uit de kap van je hoodie (deze heb je straks weer nodig)
 2. Knip de hoodie af tot ongeveer 5 centimeter onder je oksel
 3. Draai de hoodie met de geribbelde rekker naar boven
 4. Knip 2 gaatjes naast elkaar in het midden van de rekker
 5. Maak in elk gat een metalen oogje vast
 6. Steek het touwtje door de metalen oogjes.

In deze video wordt duidelijk getoond hoe je dit voor elkaar krijgt. Tadaaa, je nieuwe kledingstuk is klaar! Je bent helemaal klaar om de show te stelen.  

 

Zo zie je maar, je kan zeker ook Fearless zijn in kledij die je zelf maakt/ pimpt. Want als echte shopping addict moet je natuurlijk een manier vinden om modebewust door het leven te gaan, zonder al te veel uit te geven. Fearless op je eigen manier dus. 

Hebben jullie al ooit eens een kledingstuk zelf gemaakt? Let me know! 

Plaats een reactie onder dit bericht als je vragen hebt of als je dit een leuke post vond! 

 

ARE YOU FEARLESS YET?

Zara

Posts created 9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven