Vintage winkels in België: mijn bucket list

Op zoek gaan naar de nieuwste, meest trendy outfits van het moment? Ook ik vind deze zoektocht altijd zeer leuk tijdens het shoppen. De Zara, de H&M, Mango, & Other Stories behoren allemaal tot mijn favorierte winkels. Ben jij eerder iemand die anders wil zijn en graag nieuwe plaatsjes met specialere kledij ontdekt? Ik stiekem ook! In mijn blogpost en vlog over tweedehands shoppen, merkte je al dat ik het tweedehands shoppen helemaal te pakken heb. Omdat ik op zoek ga naar Fearless Fashion, zou ik zeker nog een aantal vintage / tweedehands winkels van mijn lijstje willen schrappen. In België zijn er zeker een aantal leuke vintage winkels, die ik graag met jullie deel. Alleszins, deze zou ik graag eens willen ontdekken:

Think Twice

Think Twice is waarschijnlijk één van dé bekendste vintage winkels in België. Er zijn winkels van Think Twice in Gent, Brugge, Leuven, Antwerpen en Brussel. In deze winkels zijn vintage schatten te vinden voor spotprijsjes. Er zijn zelfs bekende merken zoals Levi’s te vinden! Wat zeer leuk is aan Think Twice is dat de collecties elke 6 weken helemaal verandert. 2 weken voor de nieuwe collectie in de rekken ligt, zijn er huuuuge solden tot 1 à 2 euro. Crazy, right?

Episode

Helemaal fan van vintage streetstyle kledij? Episode (Brussel) staat op nummer 2 op mijn shopping bucketlist. Daar vind je leuke stukken zoals oversized sweaters, Levi’s broeken & shorts en sneakers van het merk Converse bijvoorbeeld. Deze winkel is eerder interessant voor mensen die houden van basic items. Ikzelf ga liever voor de specialere stukken, maar een aantal basics heb je altijd nodig, toch?

Labels Inc

Labels Inc in de Nationalestraat in Antwerpen is de perfecte plaats om tweedehands ontwerper stukken te scoren aan lage prijzen. Ideaal als je een budget hebt, maar toch graag een designer item in je kast hebt liggen. Draag jij het liefst de allerspeciaalste stukken? Voeg dan snel Labels Inc in Antwerpen toe aan je shoppinglijstje!

Oats & Heremiet

In de leuke concept store Oats & Heremiet in Kortrijk, kan je terecht voor van alles. Je kan snuisteren in de tweedehands stukken, die zorgvuldig werden uitgekozen. Maar je kan er ook enkele collecties ontdekken van Kortrijkse ontwerpers. Verder dan kledij, vind je er ook verschillende skincare producten. Na het shoppen is er zelfs plaats om enkele huisbereide gerechten uit te proberen. Een heel leuk concept als je het mij vraagt.

Kringloopwinkel

Last but not least, de kringloopwinkel. Deze mag zeker niet in het lijstje ontbreken. Als je mijn vlog over tweedehands shoppen gezien hebt, zag je dat ik een kijkje nam in de Kringwinkel in Roeselare. In de échte Kringloopwinkel ben ik dus nog niet geweest, maar deze kringwinkel is natuurlijk hetzelfde. Voor de leuke beleving moet je niet naar de Kringloopwinkel gaan, maar als je goed snuistert in de tweedehands stukken, kan je zeker een paar toffe vintage items scoren voor de allerlaagste prijzen. Dit kon je in mijn vlog zeker zien!

Vintage = Fearless? Tuuuurlijk. Je bent anders dan de rest
en je doet je eigen ding, als dat niet fearless is! Inspiratie gekregen om ook
eens vintage / tweedehands te shoppen? Yes, let me know!

ps: nog niet overtuigd waarom tweedehands shoppen zo’n goed
idee is? Lees dan zeker nog eens mijn vorige blogpost waarin ik het je allemaal
uitleg.

Vragen? Reageer
dan zeker hieronder & tot de volgende!

ARE YOU
FEARLESS YET?

x Zar

Posts created 9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven