Waarom tweedehands shoppen zo’n goed idee is

Waarschijnlijk koop jij je kledij vaak in ketens zoals de Zara, H&M, Mango enzovoort? Logisch, want daar is de nieuwste kledij te vinden, voor lage prijzen. Maar, wist je dat het nog goedkoper kan? Fashionable kledij is zeker ook te vinden in tweedehandswinkels. Goedkoop, origineel en eigenlijk wel écht Fearless! Waarom zou je het niet uitproberen?

Tweedehandswinkels

Ik moet eerlijk zijn: eigenlijk had ik zelf nog nooit geshopt in een tweedehandswinkel. Waarom? Nja, ik zag het eigenlijk nooit zitten om te snuisteren in zo’n winkel. Want laten we eerlijk zijn, een leuke beleving heb je daar niet. Alles hangt door elkaar, heel ordelijk ligt het niet echt.. Alleszins, dat dacht ik. Speciaal voor mijn blog besloot ik om een kijkje te nemen in 2 tweedehandswinkels, namelijk Second lifeen de kringwinkel , beide in Roeselare. Beelden van deze winkels alsook mijn mening en persoonlijke ervaring, kan je zien in mijn 2e vlog op donderdag 9 mei.

Tweedehands online

Voor wie het niet leuk vindt om te shoppen in een winkel waar alles door elkaar hangt en je echt moet snuisteren om iets leuks te vinden, zijn er zeker nog andere opties. Apps zoals United Wardrobe en Vinted bieden jou de kans om online enkele koopjes te doen. Zo heb ik enkele maanden geleden een broek gekocht op United Wardrobe. Ik betaalde er slechts 12 euro voor en je merkt niet eens dat hij tweedehands is! Op zo’n app kan je gemakkelijk filters instellen en dus zelf bepalen wat je te zien krijgt. Ideaal dus voor mensen die liever niet te veel snuisteren in kledij. Zelf je kledij verkopen is dus ook mogelijk. Zo heb ik onlangs een paar schoenen die ik niet droeg, verkocht. Win-win!

Voordelen?

Wat zijn nu precies de voordelen zijn van tweedehands shoppen?

  1. Milieuvriendelijk: je geeft een kledingstuk een nieuw leven. Zo is er minder CO2- uitstoot van fabrieken én is er minder afval. Good job!
  2. Goedkoop: je vindt er kledij die vaak in perfecte staat is, voor spotprijsjes. Goed zoeken en wie weet vind je wel enkele schatten.
  3. Origineel: koop tweedehands en wees uniek. Grote kans dat niemand hetzelfde kledingstuk in zijn kast zal hebben liggen (in tegenstelling tot kledij uit de Zara bijvoorbeeld).

Waar je best op let…

  • Zorg er voor dat je niet té veel koopt, alleen omdat het zo goedkoop is. Denk altijd na met wat je kledingstukken nog kan combineren. Tip: combineer een kledingstuk uit de Zara, H&M… eens met een item uit de tweedehandswinkel. Zo heb je meteen een nieuwe outfit gescoord op een goedkope manier.
  • Bekijk de kwaliteit van het kledingstuk. Niet alles zal in even goede staat zijn. Het zou wat zonde zijn als je thuiskomt met een trui die eigenlijk versleten is, toch?
  • Zet je over het idee van tweedehands. Inderdaad, je weet nooit wie het kledingstuk al gedragen heeft.. Maar, een andere mindset zorgt voor veel goedkope, fashionable kledij! Be Fearless!
  • En tenslotte: goed zoeken is de boodschap! Zo’n tweedehandswinkel ziet er vaak wat rommelig uit, maar… wie zoekt, die vindt. Neem zeker de tijd om alle stukken te bekijken en wie weet?

Genoeg redenen dus om het tweedehands shoppen eens uit te proberen. Geloof me, het is de moeite waard. Fearless zijn betekent ook durven eens iets anders te proberen. Mensen zullen waarschijnlijk hun mening klaar hebben over tweedehands, maar laat je daar niet door doen. Jij bent ten minste origineel én Fearless…

Heb jij al eens tweedehands geshopt? Of zou je het wel eens willen proberen? Let me know!  

Next post – 9 mei: vlog over mijn ervaring met tweedehands shoppen. Benieuwd hoe de winkels eruit zien en wat ik gekocht heb?

ARE YOU FEARLESS YET?

X Zara

Posts created 9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven